Pilvipalvelut ovat sopiva ratkaisu kaikille jotka tarvitsevat paljon tallennustilaa. Pilvipalvelut helpottavat asioita paljon koska, kova levy on liian suuri kuljetettavaksi ja muistitikussa on vähän tilaa jos joutuu tallentamaan isompia tiedostoja. Saat poistamasi tiedot helposti takaisin jos tarvitset niitä myöhemmin , koska pilvi tallentaa joka minuutti tehdyt muutokset.

lol.jpg

Google Drive mahdollistaa tavan tiedostojen tallentamiseen ja muokkaamiseen. Sano hyvästit iänikuisille sähköpostiketjuille liitetiedostoversioineen ja tallenna tiedostot suoraan Googlen pilvipalveluun jota kutsutaan pilveksi. Drivella työskentely on turvallista ja helppoa myös mobiililaitteella. Voit luottaa, että kaikki yrityksesi sähköiset dokumentit ovat turvassa varkauksilta tai laitevioilta. Google Drive tallentaa haluamasi tiedostot tietokoneellesi.Drivella voit myös työstää suoraan yli 40 suosittua tiedostomuotoa, esimerkiksi, Microsoft Office -asiakirjoja ja PDF -tiedostoja. Lisäksi Drive pitää sisällään 30 Gt tilaa,jota on mahdollista kasvattaaa aina tarpeen mukaaan. Eli käytännössä saat rajattoman tallennustilan käyttöön. Kaikki tiedot ovat salattuina olit sitten tietokoneella tai mobiililaitteella.

kiintolevy eli kovalevy. Sitä kutsutaan monesti massamuistina.

Pilvipalvelut sisältävät lisäksi kalenterin ja kaikki muuta tarpeellista toimisto-ohjelmat päivittäiseen käyttöön.Työntekijät voivat valita itselleen sopivimman käyttöjärjestelmän ja laitteet. Kaikki työkalut toimivat myös mobiililaitteilla.Selainpohjaiset palvelut ovat aina ajan tasalla, eikä yhtään työaamua tarvitse enää aloittaa ohjelmistopäivityksillä.


 

Muuta pilvipalveluista:

 

Mikä sitten on private cloud? Voiko pilven omistaa?

 

Private cloud tarkoittaa omaa konesalia ja palvelumallia, joka on suunniteltu pilvipalveluiden konesaleja vastaavasti. Silloin sieltä pystytään nopeasti, joustavasti ja vikasietoisesti järjestämään laskentakapasiteettia eri tarpeisiin.

 

Eikö pilvipalvelu ole vähemmän turvallinen kuin oma palvelu?

 

Pelkästään se, että palvelu on omassa sisäverkossa palomuuri takana, ei ole enää aikoihin tuonut yhtään lisäsuojaa. Palvelun tietoturvan arviointi on hyvin monivaiheinen eikä yksiselitteistä vastausta voi antaa. Pilvipalveluiden puolesta puhuu se, että niiden tietoturva on yleensä kehitetty paljon mittavammilla investoinneilla, kuin mihin yksikään yksittäinen organisaatio kykenisi itsekseen. Heikoin lenkki määrittää kuitenkin kokonaistietoturvan tason, joten esimerkiksi omien päätelaitteiden tietoturva pitää arvioida koska se määrittää pilvipalvelujen turvallisuuden.

 

Eikö ole riski, kun pilvipalveluun pääsee mistä vain?

 

Pilvipalvelu on lähtökohtaisesti käytettävissä yhtä helposti mistä päin tahansa, esimerkiksi kotoa yhtä helposti kuin työpaikalta. Tätä voi halutessa rajoittaa, mutta miksi pitäisi? Pilvipalveluiden myötä voi siirtyä uuteen työkulttuuriin, jossa töitä voi tehdä paikasta riippumatta. Käyttäjien tietoturvakoulutukseen täytyy panostaa entistä enemmän, jotta esimerkiksi yhteiskäyttökoneilla osataan suojata omat salasanat.

linkit:http://www.sulava.com/2012/04/pilvipalvelut-kymmenen-kysymysta-joita-et-ole-koskaan-kehdannut-kysya/

http://www.gapps.fi/drive/?utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=Ratkaisut%20yrityksille&utm_term=pilvipalvelut